Tot i que en aquests darrers mesos han dominat l'actualitat les tablets xineses amb Android, Alguna que altra tablet Windows ens ha arribat també des del gegant asiàtic, com és el cas de la Alldocube KNota 5, amb processador Intel Gemini Lake, i ara tenim l'ocasió de comprovar-ne el rendiment i les altres virtuts i defectes amb aquest anàlisi en vídeo.
Així és l'Alldocube KNote 5
Com tots els vídeos que us solem portar, comencem amb un petit sense caixa i en aquest cas és interessant notar que en l'anàlisi es té en compte també el teclat, que aprova amb nota, encara que és cert que potser aquí no n'hi ha tants que s'animin a fer-se'n, perquè no tothom s'adapta bé a fer servir els que arriben sense ñ. Si no és el vostre cas, de tota manera, podeu comprovar que les tecles tenen bon recorregut i que el suport és força segur.
Pel que fa a la tablet en si, ens trobem que és relativament pesada per a la seva mida (més de 800 grams sense teclat) i gruixuda (gairebé 1 cm), però cal dir que això és força habitual en tablets Windows de gamma mitjana. Els acabats deixen bones sensacions, en tot cas i comptem amb un port USB tipus- C (que, potser potser se'ns quedi una mica curt per a una tauleta d'aquest tipus, però tampoc és una cosa estranya).
Els seus principals defectes i virtuts
El que cridava més l'atenció d'aquesta KNote maig quan es va presentar era arribar ja amb un processador Llac Intel Gemini i, efectivament, a l'anàlisi veiem que segueix sent el més destacat, amb una millora notable de rendiment davant de les tablets amb processadors Intel Apollo Lake (uns 300 punts més a Geekbench), encara que es queda una mica per darrere dels PCs amb el mateix processador, ja que se li limita per evitar que s'escalfi massa.
A l'apartat multimèdia, però, veiem que va una mica més justa: la pantalla de 11.6 Polzades té resolució Full HD i la qualitat d'imatge és bona, però tampoc gens espectacular, no té gaire brillantor i té la pega de no estar laminada. D'altra banda, tenim els corresponents altaveus estèreo, però els falta força volum. També cal posar entre els seus defectes una autonomia una mica limitada, amb unes 5 hores d'ús.
Un punt important que cal tenir en compte: costa menys de 300 euros
Si és cert que no es pot donar una qualificació especialment alta a aquesta tauleta, en conjunt, a l'hora de fer una valoració final no podem deixar de tenir present que estem parlant d'una tauleta que es troba sense problemes per entre 250 i 300 euros, un preu molt bo per a una tauleta Windows amb aquestes característiques, fins i tot malgrat les seves mancances.
I, sobretot, cal pensar que quan normalment ens tornem cap a les tauletes Windows és per treballar o estudiar i rendiment sol ser lapartat prioritari, per sobre de la qualitat dimatge o so. Assegurar-se una certa fluïdesa és probablement el més important i el més complicat en dispositius de gamma mitjana amb aquest sistema operatiu i aquí és precisament on més brilla la Alldocube KNota 5.
Vaig comprar aquest equip i em va venir amb 60GB de SDD i la bateria no li durava
ni una hora. Com des de Gearbest no em garantien que si ho canviava
seria com es descrivia, ho vaig tornar i recuperi els meus diners, havent de
pagar les despeses d'enviament i retorn. Potser vaig tenir mala sort, però no
he volgut córrer més riscos amb un equip xinès i m'he comprat un
Lenovo Ioga de gamma baixa… de vegades el barat surt car