Valoració: 6,5 de 10
SPC és una companyia d'electrònica que compta amb un catàleg d'allò més divers: no només trobarem tablets amb el seu segell, també wearables, ebooks, telèfons, Android TV, Winbooks i una nodrida sèrie d'accessoris per emprar juntament amb aquests dispositius intel·ligents . Pel que fa a nosaltres, les tauletes, hem tingut a les mans la seva SPC Glow 10.1 3G, un dels models més avançats de la firma, encara que sense sortir de l'espectre low cost.
Per començar, hem d'insistir que és oportú ubicar les SPC Glow 10.1 dins del segment d'entrada. Les seves característiques tècniques estan lluny d'equips més cars, tot i això, trobem algun detall sorprenent si tenim en compte que estem parlant d'una tauleta que ronda els 100 euros. Fonamentalment crida l'atenció l'ús d'un processador Intel SoFIA que mantindrà el rendiment molt per sobre daltres productes dins del seu rang de preus.
Com diem, sense pretendre ser un iPad o una Galaxy Tab d'alta gamma, l'SPC Glow 10.1 dóna la talla a tots els nivells, i no compta amb cap punt flac clarament aclaparador. Tampoc no té res a envejar a altres fabricants de l'estil de bq o Wolder.
Disseny
El disseny d'aquesta tauleta és força convencional; sense massa destalls estel·lars, però complint en allò bàsic. La nostra unitat és blanca, encara que també hi ha versions en negre i té una del darrere rugosa per evitar caigudes. Tot el bisell guarda una longitud proporcionada i permet una bona agafada sense que acabem ficant els dits a la pantalla.
El material principal de fabricació és el plàstic en una elaboració força dura. De fet, és un aparell que podem deixar en mans dels més petits de la casa sense por que el deteriori, ja que la part posterior sembla absolutament a prova d'esgarrapades. La contrapartida és que no dóna una sensació especial de bona qualitat al tacte.
Dimensions
Les dimensions del terminal són de 25,9 cm x 14,8 cm x 10 mm de gruix; així mateix, el seu pes arriba als 558 grams. De la mateixa manera que a lapartat anterior, és lògic que leconomització despais quedi en certa mesura subordinada a la necessitat de facturar un producte econòmic. Al capdavall la Glow 10.1 pot ser més o menys com era una Galaxy Note 10.1 de primera generació.
Dit això, el terminal és manejable i còmode d'utilitzar. Potser una mica gruixut de més, però res que resulti desproporcionat.
Connectivitat i altres elements externs
La SPC Glow té la majoria dels seus elements externs situats al perfil dret. Aquí trobem un port micro usb, un jack de 3,5 mm, i els botons per encendre el dispositiu i per baixar o pujar el volum. Estranyament, si toquem a la part de dalt el baixarem ia la zona de baix de la tecla el pujarem. No sabríem dir a què es deu això.
Els perfils superior, inferior i l'esquerra apareixen nets, sense cap tipus de tecla o connexió.
Al frontal, part inferior, llueix el logo amb les sigles de SPC, al costat de l'icònic coet de la companyia. A la cantonada superior dreta trobem la càmera frontal.
Si anem a la coberta del darrere, tota la zona esquerra la recorre una banda extraïble que, en treure-la, deixa a la vista la ranura per a targetes SD i SIM. La càmera principal queda just al costat. la sortida d'àudio s'ubica a dalt a la dreta i en una franja central figuren tres blocs de segells: la línia del dispositiu (Glow), Intel i SPC juntament amb els certificats de l'equip.
Pel que fa a altres tipus de connectivitat, aquest model integra Bluetooth, Wi-Fi y 3G. A més, tenim la possibilitat de realitzar trucades telefòniques i enviar SMS amb la tauleta; de fet, ve fins i tot instal·lada l'aplicació de WhatsApp.
Pantalla i multimèdia
La Glow 10.1 compta amb una pantalla amb tecnologia IPS de, com el seu nom indica, 10,1 polzades i 1024 x 600 píxels, el que deixa una densitat de 159 ppp aproximadament. Encara que la resolució no sigui gaire elevada, les qualitats del panell són bones tant en angles de visualització, com en rang de colors o brillantor. La relació entre visibilitat en exteriors i reflexos no és la millor del mercat, però tampoc és problemàtica. Potser podem afegir que el Vidre és una mica gruixut i al final la distància entre el tàctil i els píxels fa semblar que lexperiència és menys directa.
El sistema dàudio és modest, encara que suficient. No arriba a un gran volum i distorsiona aviat el so. A més, si deixem la tauleta de pla recolzada a la part posterior, perdrem molta potència en obstruir l'altaveu. De qualsevol manera, ens permetrà un bon ús en la majoria dels casos, si no necessitem prestacions especialment avançades.
Sistema operatiu i interfície
La SPC Glow 10.1 3G compta amb Android 5.1 Lollipop en una versió molt pura del sistema; el que ens agrada molt, ja que en un equip dissenyat per al gran mercat i amb un maquinari mitjanament bàsic, no té sentit ficar-hi additaments ni artificis. A més a més, és un Lollipop amb totes les seves virtuts. Entre elles, el disseny material impulsat per Google a partir del 2014. Això ho diem perquè darrerament hem vist tauletes amb aquesta versió però amb interfície Holo, cosa que ens sembla una mica trampós.
Un detall que varia pel que fa a la distribució d'Android que estem acostumats a veure és la posició del que habitualment és el No obstant això, aplicacions. A l'SPC queda a la dreta, mentre que els botons de navegació ocupen la seva habitual posició a la part baixa. Així queda més espai per afegir diferents reproductors i icones.
Pel que fa a les aplicacions preinstal·lades, es manté el mateix esperit minimalista a l'equip, i ens trobem amb el que és just i necessari per poder operar amb ell. Reproductors d'àudio, vídeo, una càmera i navegador d'AOSP, WhatsApp, aplicacions per realitzar trucades telefòniques i enviar missatges de text, Ràdio FM (un punt a favor) i un gestor de fitxers Apk, amb el qual també podem extreure'ls des d'una aplicació ja instal·lada per compartir-la.
Pel que fa a les apps de Google, tenim YouTube, Chrome, Configuració, Gmail i Mapes. La resta l'haurem de buscar a Play Store.
Rendiment i memòria
No podem esperar d'aquest equip un rendiment excel·lent, però sí un consistent i sòlid, gràcies al processador SoFIA d'Intel, dissenyat per a gammes d'entrada. Les proves a AnTuTu i altres tests de rendiment que hem utilitzat no mostren dades espectaculars, més aviat al contrari. Però cal tenir en compte que es tracta de proves teòriques i el dispositiu rendeix a la pràctica molt millor del que es podria esperar. El sistema tàctil respon de manera fluida i lleugera als menús d'Android ia penes notem retard. Fins i tot la multitasca dóna la talla.
Si anem a les dades tècniques, el processador està compost per quatre nuclis en una arquitectura de 32-bit, i ofereix una freqüència de rellotge de 1,2 GHz. El seu GPU és una Mali 450 MP4. Tot això va acompanyat d'una RAM de 1 GB de capacitat, cosa que sembla poc, però ja comentem que compta amb un exercici digne (gairebé sempre per sota del 30% lliure) i és capaç d'executar bé processos pesants, com és el salt entre app i app de la multitasca.
Pel que fa a la Memòria interna, les especificacions parlen de 16 GB, dels quals acabem tenint per al nostre ús poc més de 10 gigues. En cas que ho vulguem, podrem utilitzar targetes microSD en aquesta tauleta Glow 10.1 de fins a 32 GB.
Autonomia
Un dels apartats on la SPC Glow 10.1 3G brilla amb llum pròpia. La seva bateria de 6.000 mAh ha mantingut el test de PCMark funcionant amb la pantalla encesa, realitzant diferents processos, durant més de 8 hores. Aquest sol ser un dels punts febles dels equips de gamma d'entrada, però la tauleta que tenim entre mans s'ha manejat amb absoluta suficiència.
A més, Android 5.1 Lollipop compta amb una manera estalvi d'energia que podem habilitar en qualsevol moment si ho necessitem. La combinació de eSCADA y maquinari treballa de manera excel·lent: l'equip tampoc s'escalfa en excés i realitza un gestió de recursos eficient.
Cambra
La càmera principal compta amb 2 megapíxels i els resultats són realment modestos. No ens servirà més que per sortir al pas en alguna ocasió, si és que arribem a fer-la servir. Aquí podeu observar els seus Resultats. Les dues darreres imatges són en interiors.
Tot i que les imatges exteriors es van realitzar amb bona llum, el sensor sembla passar tota foto per un filtre blanc, traient la força als colors. En fi, el que hem dit, és una tauleta de 10 polzades i poc l'utilitzarem segurament per fer fotografies.
Galeria
Preu i conclusions
El preu inicial de la SPC Glow 10.1 3G és de 129 euros; no obstant, fent una simple cerca per internet, trobem distribuïdors que ja la venen 10 euros més barata, entre ells Amazon.es. Si traiem la connectivitat mòbil, la variant estàndard ens costarà al voltant de 100 euros, un preu realment destacable per a l'equip de què parlem. El que li podem demanar (cosa que hem après després de moltes proves) a dispositius en el rang de preus on es mou la Glow 10.1 és que no ens deixi tirats i tingui una experiència mínimament sòlida i en això, aquest dispositiu compleix amb escreix.
en contra: lògicament hi ha algunes àrees on la Glow 10.1 podria millorar. Sense anar més lluny, ens quedem amb els acabats que resulten una mica toscos i hem vist materials plàstics més ben treballats sense que per això els costos de fabricació s'hagin de disparar. El segon apartat clarament millorable és la pantalla: una mica més de resolució, simplement, arribar a l'HD sense anar més lluny hauria millorat les coses. Una display alguna cosa menys enfonsada al frontal (més enganxada al tàctil) també hauria estat del nostre gust.
A favor: cal destacar diversos elements aquí i segurament entre ells quedin alguns dels més importants a l'hora de comprar un dispositiu per uns 100 euros. El rendiment general del dispositiu és bo i Intel (tot i tractar-se dels seus xips menys potent, equiparable a un Snapdragon 200) és sempre una assegurança de vida. La SPC Glow 10.1 3G treballa amb eficiència, mantenint a ratlla la temperatura i amb un sistema Android dinterfície àgil i actual. La bateria dura molt i podem utilitzar el terminal per fer trucades, cosa que certs usuaris trobaran avantatjós.