Slack vs Teams: quin és millor?

Slack vs Teams

La comunicació interna d'una empresa és essencial, posar a disposició dels treballadors mètodes amb què poder estar en contacte d'una forma còmoda i senzilla. La pandèmia ha mostrat la importància de ferramentes com estes. Moltes empreses han apostat per apps com Slack, mentre que altres fan servir Microsoft Teams perquè els seus empleats es comuniquin.

Moltes empreses estan considerant canviar o no saben encara quina aplicació han de fer servir per això. Per això, a continuació us deixem amb una comparativa, una anàlisi de Slack vs Teams, de manera que puguem veure què ha d'oferir cadascuna d'aquestes apps i si s'ajusten aleshores als usuaris o empreses.

Es tracta de dues apps que compleixen la mateixa comesa en tots els casos, ja que es presenten com una manera que els empleats d'una empresa estiguin en contacte, a més de poder desenvolupar projectes o comprovar com evolucionen. Ens donen amb funcions idèntiques en tots dos casos, per això, us expliquem més sobre cadascuna, perquè pugueu determinar quina s'ajusta més a vosaltres.

Slack vs Teams: Interfície d'usuari

Equips de Microsoft

Un dels primers aspectes a tenir en compte en aquest sentit és la interfície, ja que es busca alguna cosa que tingui moltes funcions, però que sigui fàcil dusar per a tot tipus dusuaris. Les dues aplicacions compleix bé, perquè ens deixen amb interfícies força fàcils d'usar. Si bé Teams és una app criticada que molts no acaben d'entendre o veure com a intuïtiva, així que Slack pot ser més fàcil d'usar per a la majoria.

Slack compta actualment amb una guia pas a pas per als nous usuaris, una cosa que sens dubte fa que sigui fins i tot més fàcil dutilitzar, perquè tens així un tutorial on set explica com utilitzar totes les seves funcions. Si bé la interfície de l'app és molt simple, comprensible i en estar disponible en molts idiomes, cap usuari hi tindrà problemes per al seu ús.

Microsoft Teams també té una guia d'inici, on se us explica com es pot utilitzar l'aplicació. Pel que és una bona ajuda si mai has fet servir aquesta app per poder aprendre així a fer els primers passos en la mateixa. La interfície té alguns elements que són similars a la de Slack, per la qual cosa si has fet servir Slack abans, no hauries de tenir problemes. En general no té una mala interfície, encara que molts usuaris consideren que deixa molt a desitjar i no la veuen com a especialment còmoda.

Seguretat

fluix

La seguretat és un altre aspecte important i tant a Slack com a Microsoft Teams es compleix bé en aquest camp. Entre les característiques que ens deixen les dues apps ens trobem amb l'autenticació de dues passes, cosa disponible a més per a tots els plans de subscripció. Slack és una app que ha estat pionera en aquest camp, que ha anat introduint multitud de millores al llarg del temps.

Slack compleix gairebé totes les certificacions ISO, a més l'administrador en un grup o equip pot sol·licitar espais de treball configurats específicament perquè compleixin la HIPAA també, per exemple. El pla HIPAA està només disponible en plans empresarials dins de Slack, així que hauràs de fer-te amb un daquests plans en cas de voler això.

Un aspecte important dins de Teams és la seguretat, ja que ofereix control d'accés, maneig de tota la informació i seguretat millorada a l'última actualització, per la qual cosa ha anat millorant en aquest sentit. L'app compleix a més totes les polítiques i regulacions, per això és una bona rival de Slack en aquest camp. Totes dues ofereixen un entorn segur a les empreses, que és el que es busca a una app d'aquest tipus.

Funcions

Fluix

Totes dues són aplicacions que es basen en la comunicació interna de les empreses. Així que en una comparativa de Slack vs Teams no hi poden faltar les funcions que ens deixen o parlar sobre temes com la productivitat. Ens trobem davant de dues apps que tenen funcions similars integrades, per la qual cosa perfectament podran substituir l'una a l'altra. Les funcions que són presents a les dues apps són les següents:

  • Trucades i videotrucades individuals i grupals.
  • Xats individuals i grupals.
  • Xats privats.
  • Creació de grups i subgrups o de canals.
  • Agenda integrada.
  • Enviament de fitxers de tota mena.
  • Integració amb el correu electrònic.
  • Integració amb apps de tercers.
  • Disponibilitat multiplataforma.
  • Recordatoris.

Pel que fa a productivitat, les dues apps ens deixen amb certs trucs o dreceres que permeten un ús més còmode de les mateixes. Teams és una app que ens dóna més dreceres, com dreceres de teclat, a més de més personalització en aquest sentit, per la qual cosa si se'n fa un bon ús, els usuaris podran treure el màxim partit a l'aplicació en els seus dispositius sense gaires problemes.

Integració amb altres apps

Un aspecte clau per poder treure'ls més partit a totes dues és que es puguin integrar amb altres aplicacions. Per sort, aquest és un camp on totes dues aplicacions compleixen bé, disposant de moltes opcions d'integració. En tots dos casos aquesta quantitat d'aplicacions amb què es pot integrar per dotar-los de més funcions és una cosa que està augmentant de forma clara. Per això s'incorporen així noves funcionalitats o opcions a les dues apps.

Slack té actualment més de 2.000 aplicacions amb què és possible ampliar les seves funcionalitats. En aquest cas superen de forma clara Microsoft Teams, en què hi ha actualment unes 530 integracions disponibles a la seva botiga App Source, si bé és d'esperar que l'app de Microsoft vagi incrementant aquesta quantitat amb el pas del temps, perquè se'n vagin acostant més a Slack. Encara que per ara la diferència entre les dues és força gran.

En tots dos casos tenim força opcions per ampliar les funcionalitats que ens donen. De manera que sempre podreu treure'ls més partit en poder tenir apps addicionals amb què obtenir funcions que de forma nativa no estan disponibles en aquestes. És recomanable consultar els tipus d'apps que estan disponibles en aquest camp, per veure si són les que s'ajusten al que necessiteu vosaltres o les vostres empreses en aquest sentit, per a l'ús que en fareu.

costos

Equips de Microsoft

Les dues aplicacions tenen una sèrie de plans de subscripció, de manera que se'n pugui adaptar l'ús a les empreses, en funció de les funcions desitjades. Totes dues també tenen un pla gratuït, per la qual cosa sempre podem provar les principals funcions que ens ofereixen sense haver de pagar diners per això. Si bé a les dues apps el pla gratuït és una cosa que ens deixarà amb clares limitacions en les funcions, ja que no les podrem utilitzar totes, com us podeu imaginar.

Slack ofereix usuaris il·limitats en el pla gratuït, a més, en tots els seus plans és possible enviar missatges il·limitats. A més, en aquest pla té l'opció de poder cercar en un total de 10.000 missatges arxivats. Aquest pla gratuït és suficient per a un usuari domèstic, però en el cas d'empreses les funcions disponibles es queden una mica curtes. Microsoft Teams també té una versió gratuïta, on es permeten fins a 500.000 usuaris com a màxim i missatges il·limitats. Microsoft et permet buscar entre tots els missatges enviats, per si busques alguna cosa concreta en aquesta versió.

Plans

El pla de pagament de Slack es divideix en diverses opcions o plans actualment. El pla bàsic de Slack té un preu de 6,25 euros per usuari al mes, el Pla Plus puja a 11,75 euros per usuari i inclou una sèrie d'opcions avançades. Mentre que hi ha un pla més avançat encara disponible, però per aquest s'ha de contactar amb Slack, per obtenir un preu aleshores per a l'empresa.

Microsoft Teams no compta amb plans específics, sinó que ens hem de fer amb l'Office 365, que és on s'ofereix la versió premium de l'aplicació. El pla comença amb un compte bàsic per 5 dòlars al mes per usuari amb eines com Teams i SharePoint, mentre que la Business Standard té un preu de 12,50 dòlars. A més, hi ha opcions més cares on tenim funcions més avançades disponibles.

Conclusions

Slack vs Teams

Tant Slack com Microsoft Teams són bones aplicacions per a la comunicació de treballadors a una empresa o una organització. Totes dues ens deixen amb funcions similars. Teams és una aplicació molt més popular actualment, a més de ser més barata en molts casos, si bé depèn de tenir Office 365, per la qual cosa per a un usuari domèstic pot ser que no sigui més barata. Si bé sembla en molts camps una opció una mica millor.

Però no hem d'oblidar que Slack té més opcions quant a integració amb altres apps, que és un altre aspecte a tenir en compte, ja que ens permetrà un ús més extens de la mateixa, més eficient. Encara que en general, dependrà del gust personal o el pressupost que es tingui triar una o una altra, ja que totes dues es presenten com a dues bones eines per utilitzar en l'àmbit laboral.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.